Liikunnan tärkeys

Yli 80 % Suomen kansalaisista kokee harrastustoiminnan tukemisen tärkeäksi ja tahtoo, että lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa iltapäivisin. Me reimalaiset olemme täsmälleen samaa mieltä kuin maamme enemmistö. Liikkumisen tukeminen on lähellä sydäntämme, sillä se on lapsen terveyden ja oppimisen avain! Reiman tavoitteena on luoda niitä pieniä hetkiä arjessa, joista kertyneitä muistoja lapsi kantaa mukanaan aikuisuuteen saakka. Meidän aikuisten tärkein työ on huolehtia, että jokainen lapsi saisi hyvät eväät terveeseen elämään ja intoa oppimiseen, sillä lapsissa on tulevaisuus. Parhaassa tapauksessa harrastusten myötä lasten halu liikkua siirtyy myös koko perheen yhteisiin arkirutiineihin.

Voimistelun kautta lapsilla on mahdollisuus saada elinikäinen kiintymys liikuntaan sekä innostua erilaisista liikuntatapahtumista. Voimistelutunnit tarjoavat liikettä ja energiaa, ”uuden maailman” koulun ja arjen rinnalle sekä paikan kuulua ryhmään.

Voimistelu liikuntana

Voimistelussa liike kehittää kokonaisvaltaisesti. Voimistelun parissa kasvaminen vahvistaa kehon ja mielen hallintaa sekä opettaa arvokkaita sosiaalisia taitoja. Voimisteluseurojen toiminnassa lapsi saa voimistelutaitojen lisäksi monipuoliset valmiudet liikunnalliseen arkeen ja elämään, sekä eri urheilulajeihin. Voimisteleva lapsi omaksuu seurasta urheilullisen ja liikunnallisen elämäntavan sekä saa kipinän monipuoliseen, riittävään ja omaehtoiseen liikuntaan. Valtaosa lapsen liikuntasuosituksesta koostuukin juuri monipuolisesta ja omaehtoisesta liikunnasta ja urheilusta. Ohjattu laadukas harjoittelu ja kilpailu tukevat lapsen kasvua liikkujaksi ja urheilijaksi.
 
 

Maailman terveysjärjestön (WHO) suositusten mukaan lasten ja nuorten tulisi liikkua aktiivisesti vähintään tunti päivässä. Suomalaisten terveysviranomaisten suositus taas on kolminkertainen tähän verrattuna: päiväkoti-ikäisten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Pohjoismaissa lapset aloittavat koulun melko myöhään, vasta seitsemänvuotiaina. Useimmiten lapset kävelevät kouluun sen sijaan, että saisivat vanhemmiltaan kyydin. Ala-asteen koulupäivät ovat lyhyitä, jolloin iltapäiviin jää aikaa ulkoilulle ja leikeille. Monet harrastukset ovat koulun järjestämiä tai ainakin koulun tiloissa, jotta pitkät vapaat iltapäivät kuluisivat mukavasti puuhatessa. Urheiluun kannustetaan niin aktiivisesti, että meillä on jopa ”hiihtoloma”, jolloin monet perheet suuntaavat nauttimaan hiihtoladuista ja rinteistä! Aktiiviseen liikkumiseen kannustamalla lapset tottuvat sekä leikkimään ulkona, että pukeutumaan sään mukaan - jopa sateella ja pakkasella. 

YK nosti Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi toista kertaa peräkkäin vuonna 2019. Me Reimalla uskomme, että yksi onnellisen elämän salaisuuksista on lasten kannustaminen aktiivisuuteen, uteliaisuuteen ja luonnossa liikkumiseen jo pienestä pitäen. Olemme huomanneet, että lapset ovat sitä onnellisempia, mitä enemmän he saavat liikkua ja leikkiä ulkona, nauttia uuden oppimisesta sekä viettää aikaa yhdessä perheen kesken. Tämä tieto on innoittanut meitä jo 75 vuotta ja tavoitteenamme on inspiroida myös uusia sukupolvia löytämään liikunnan ja ulkoilun riemun.